viernes, 4 de diciembre de 2009

Conferència Eulàlia Bosch "Com fer de mestre"

Durant el període del primer semestre hem fet una "parada" de classe per a fer una setmana anomenada “setmana d’activitats extraordinàries”. Consisteix durant una setmana a fer visites a escoles per a poder endinsar-nos dintre el món educatiu i començar a coneixe’l. El primer dia vam anar a dues conferències. La primera va ser a l’auditori de Blanquerna i va ser feta per l’Eulàlia Bosch amb el nom de “Com fer de mestre”. Aquesta conferència estava destinada cap als alumnes de primer curs d’educació primària i infantil.
L’Eulàlia ha sigut mestre de filosofia, mestre de IREF, cap del servei educatiu del museu contemporani de Barcelona i organitzadora d’exposicions d’art. Ha escrit nombrosos llibres com per exemple: Qui educa a qui? Educació i vida quotidiana i Un lloc anomenat escola.
En aquesta conferència, els punts que han destacat per l’Eulàlia són que l’educació és una funció que ha de fer tota la població, no únicament l’escola. Els nens són els més estrangers de tots, ja que aquests venen per primera vegada al món i hem de fer el possible perquè aquests s’adaptin, aprenguin i creixin de la millor manera possible. Un altre tema que va donar molta importància és a l’entorn, és a dir, la ciutat on vivim, diu que hem de conèixer-la molt bé. Així podrem respondre a la curiositat dels nens, ja que aquests són la curiositat mateixa. Per a ser mestre s’ha de tenir passió per el que fem i estar disposats a cada dia aprendre una mica més. I per anar aprenent hem de visitar museus, teatres, biblioteques, ciutats... L’Eulàlia va fer accent en el tema de l’art, va mostrar-nos diferents obres d’art, com el cas de les tres gràcies de Rubens o pintures de l’Andy Warhol. I per acabar ens va comentar que se celebren 100 anys de la mort de Ildefons Cerdà. Ens va ensenyar la pàgina i manifestar que la mirem ja que és força interessant. La pàgina és www.anycerda.com.
Per finalitzar aquest tema puc dir que és una dona força interessant, ja que té molta experiència i saviesa. Té molta dedicació per als demés i sobretot per als nens i la ciutat. Estic d’acord en tot el que ha expressat. L’educació és un ofici on té que intervenir la societat. És una professió on ha d’haver vocació i amor per als nens i s’ha de tenir curiositat per tot el que ens envolta per així poder alimentar la curiositat dels més petits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario